Saturday 28 December 2013

Olika kost i vår familj.

I den här familjen äter vi olika och jag tycker det är roligt att skildra det också för det är så min vardag ser ut. Jag äter 80/10/10 med inslag av lagad veganmat emellanåt sedan jag blev gravid. Min man äter lagad veganmat men tar sig gärna någon smoothie ibland. Killarna äter lagat veganskt med fisk. Vi strävar efter glutenfri kost då gluten förknippas med flera negativa saker. Jag äter aldrig något med gluten men killarna och maken kan göra undantag om det inte finns alternativ.  Jag fick tips av min svärmor om en helt fantastisk bok med glutenfria brödrecept. Man använder inte färdiga mixer som gärna innehåller något onödigt som jag inte vill ha utan man använder bovetemjöl, rismjöl eller majsmjöl i receptet. Rent och fräscht. Samtliga bröd jag har provat att baka ur boken har blivit suveräna i kvalité.

nytt-brod-baka-gott-utan-gluten

I går t ex gjorde jag den här fina formfranskan och den manliga klanen av familjen älskade den.

bread

6 comments:

  1. Hejsan,
    Då du är 100% vegan undrar jag om du tar b12 tillskott, och isf vilket märke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej!
      Jepp det gör jag. Jag använder en spray som man hittar här. Tyvärr har den varit slut i lager länge så det kommer att bli en annan sort för mig när sprayen är slut.
      http://veganlife.se/product.html/vitamin-b12-spray?category_id=12

      Delete
    2. Ok, tack för svaret. Har blivit low-fat vegan sen ganska nyligen, en månad bara, och energin man fått är bara helt fantastisk. Ser dock på den här cronometer.com att jag aldrig får i mig b12 och D-vitamin (och även lite E-vitamin). Vill ju hitta bra tillskott om man måste börja använda det. Schysst blogg iaf :)

      Delete
    3. Det råder ju delade meningar kring B12 men jag vill inte chansa. Det bästa är att kolla sina blodvärden regelbundet så man vet var man hamnar. När det inte går att få D-vitamin från solen här i Sverige (oktober t o m mars ungefär) tar jag även D-vitamin tillskott. Kul och härligt att läsa om din energi!!
      Tackar :)

      Delete
  2. Hej Jessica!!
    Jättehärlig blogg du har. Genom den har jag nu också börjat följa Kristina Carrillo-Bucaram. Oj, vilken häftig mat hon lagar!! :)
    Det jag undrar över nu är hur det kommer sig att du lagt till lagad veganmat sedan du blev gravid.
    Ha ett riktigt härligt nytt år!!
    Kram,
    Olivia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Olivia!!!
      Tack! :) Visst är Kristina underbar!? Jag har nöjet att känna henne och hon är precis lika underbar som hon verkar. Jag svarar på din fråga i ett inlägg för det är säkert fler som undrar.
      Önskar dig detsamma!!
      kram kram
      Jessica

      Delete