Friday 5 October 2012

Bröstcancermånaden–mitt bidrag, del 2.

Mitt bidrag denna månad är att berätta om kvinnor som alla fått diagnosen cancer, en del av dem bröstcancer, och samtliga har ändrat sin livsstil för att bli friska. Här kan du läsa om Jessica Ainscough som jag skrev om i del 1.

Nu har turen kommit till Ruth Heidrich.

Ruth H

Namn: Ruth Heidrich

Ålder: 77.

Cancerdiagnos: Ruth fick sin bröstcancerdiagnos när hon var  47. Hon var förtvivlad för hon hade sprungit och tränat regelbundet sedan hon var 33. Hon var den mest vältränade person hon kände till! Hon åt också en, som hon då trodde, välbalanserad diet. Hon såg till att få i sig ordentligt med protein och ägg och mejeriprodukter var grundläggande. Hon gick på mammografi och undersökte noggrant sina bröst. En dag fanns det en stor knöl där och det var bröstcancer. Hon råddes att operera och gjorde detta. Cancern visade sig tyvärr redan vara spridd till ena lungan och till hennes skelett.

Behandling: Knappt en vecka efter operationen såg hon en notis om att doktor John McDougall  sökte kvinnor till en studie om bröstcancer och kost. Hon träffade John och John sa att villkoret var att hon inte skulle genomgå vare sig strålning eller cellgiftsbehandling utan hon skulle börja äta en lågfetthaltig vegankost. Hon bestämde sig på stört, gick hem och kastade ut allt animaliskt protein. 

Idag: Ruth är idag frisk och sprider sitt budskap, dels på sin sida och även genom sina böcker. Hon börjar varje morgon med att simma i en timme, springa lika länge och avslutar med att cykla en timme. Hon gör en mini Ironman varje dag. Hon har gjort 6 Iron Man i sitt liv (simma 4 km, cykla 18 mil, springa 42 km). Hennes mor led av benskörhet så hon har även varit noga med att ta hand om sitt skelett och har faktiskt genom åren ökat sin bentäthet! Helt utan minsta lilla droppe ko-mjölk =) Sedan ca 6 år tillbaka äter Ruth raw vegan. Mest av bekvämlighet säger hon, för hon avskyr att laga mat =) Här kan ni läsa vad hon äter under en dag idag.

Här kan du höra henne berätta lite om sin historia och även höra henne prata om raw food.

Vill du läsa mer om McDougall’s syn på bröstcancer och koppling till livsstil så hittar du mer information här.

 

Min vision är en värld av friska starka kvinnor. <3

No comments:

Post a Comment